Strategia de bază Blackjack


Jocul de blackjack este unul dintre cele mai populare din rândul jocurilor disponibile acum la cazinourile din întreaga lume, ceea ce i-a determinat pe specialiști să conceapă strategii menite să îi ajute să aibă mai șanse mai mari de reușită în fața dealerului.

Un joc palpitant și foarte răspândit în cazinourile din întreaga lume, blackjack-ul are și o istorie interesantă în spate, ce datează din secolul XVI-lea și continuă să ne surprindă și în zilele noastre. Cunoscut și sub denumirea de „21”, a evoluat enorm de la varianta clasică. Chiar există persoane care s-au specializat în acest joc și au dat naștere unor strategii apărute, care au rolul de a oferi jucătorului mai multe șanse în lupta cu cazinoul.

Un prim pas pentru a ajunge jucător experimentat este să înveți strategia de bază a jocului de blackjack pentru a cunoaște următoarea mișcare. Această strategie este un cumul de reguli care îți arată exact modul optim de a juca fiecare carte venită din partea dealerului. De reținut că nu este suficient să o cunoști pentru a putea câștiga de fiecare dată, dar în schimb poate să contribuie decisiv la deciziile pe care urmează să le iei la masa de joc, încât să-ți maximizezi șansele de câștig.

Jocul în care șansele să bați dealerul sunt cele mai mari

Regula principală este ca suma tuturor cărților primite să fie cât mai aproape de 21. Dacă este chiar 21, atunci ai blackjack și este cel mai bun rezultat pe care îl poți obține. Totodată, dacă suma depășește 21, atunci ai pierdut automat. Valoarea cărților de la 2 la 10 reprezintă exact valoarea reală înscrisă pe fiecare, în timp ce J, Q și K valorează 10 puncte, iar As-ul poate valora 1 sau 11, depinde de nevoia jucătorului în mâna respectivă. Prima oară se împart două cărți de fiecare, iar ulterior dacă este nevoie și permite lucrul acesta, se pot solicita cărți suplimentare. În funcție de cărțile primite se pot lua diferite acțiuni.

Spre deosebire de alte jocuri de cazino, aici nu joci împotriva altor jucători, ci singurul tău adversar este dealerul, respectiv cazinoul, chiar dacă la masă sunteți 1, 2 sau mai mulți jucători. Dintre toate jocurile de cazino pe care le cunoști, blackjack-ul este jocul cu cele mai mari șanse în drumul tău de a bate dealerul. Există nenumărate situații când poți obține un scor pe care îl consideri suficient, dar dacă îți însușești foarte bine această strategie, ai putea să vezi diferit abordarea acelei mâini, suficient cât să nu ieși în pierdere pe termen lung. Sunt suficiente câteva mâini consecutive mai proaste pentru ca la finalul sesiunii să ieși în pierdere.

Învață să iei decizia corectă

Timpul este limitat, deoarece la cazinourile online și nu numai ai un timp de câteva zeci de secundă pentru a lua cea mai bună decizia în mâna respectivă. Din acest motiv trebuie să te gândești la ce urmează să faci pentru a obține cel mai bun rezultat și nu ezita să retragi atunci când ești convins de lucrul acesta. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  • Surrender – înseamnă a renunța și de cele mai multe ori este o decizia pe care foarte greu o poți lua, deoarece presupune să pierzi suma de bani pe care ai mizat-o în runda respectivă. Oricât de dificil îți este, trebuie să o folosești în anumite situații. Există două tipuri de renunțare: timpurie și târzie.

Exemplu: Dealerul are 9, 10 sau As și tu ai 14 sau 16, ar trebui să renunți la mână, deoarece șansele de a pierde sunt extrem de mari și ar fi acțiunea cea mai potrivită.

  • Când să faci split – Este acțiunea pe care o poți lua în momentul în care ai în mână o pereche, dar nu orice pereche, ci mai mică de 10. Nu se face split la perechi mari, cum ar fi cele cu valoare de 10 puncte (10, JJ, QQ, KK). Cel mai indicat este să faci lucrul acesta atunci când ai perechi formate din AA și 88. De cele mai multe ori jucătorii nu fac lucrul acesta, fie atunci când împart, o fac fără să țină cont de câteva aspecte și se lasă doar la mâna norocului.

Split este acțiunea pe care o iei atunci când primești două cărți de aceeași valoare. Jucătorul va forma apoi câte două mâini și joacă apoi după regulile standard.

  • HIT sau STAY – Înțelege că nu este obligatoriu să ai mereu 21, ci important ca suma cărților tale să fie mai mare decât a dealerului. Nu trage dacă ai mai mult de 17, indiferent ce cărți are dealerul. În schimb, dacă ai 8 este foarte indicat să tragi o carte.

HIT în limbajul jocului înseamnă să ceri încă o carte, iar STAY înseamnă să nu mai soliciți altă carte, presupunând că ești mulțumit de mâna pe care o ai.

  • Când este momentul să dublezi – Analizează, analizează și iar analizează, asta trebuie să faci atunci când vrei să dublezi, dar înainte de toate asigură-te că îți este permis lucrul acesta. O situație potrivită să faci lucrul acesta este atunci când mâna ta este 11, indiferent de cartea pe o are dealerul.

Deși îi spunem strategia de bază, aceasta reprezintă mai mult niște reguli de bază pe care trebuie să le iei și țin de logică, așa cum probabil ți-ai dat seama. Regulile acestea se pot învăța jucând tot mai mult, dar totodată este bine ca atunci când te așezi pentru prima oară la o masă de blackjack să cunoști aceste aspecte care adunate înseamnă strategie de bază.


 

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinepacanele.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus